vineri, 23 februarie 2007
pe-un picior de plai, pe-o gura de rai
Zâmbeşte. De fapt totul e bine. Treci mai departe. Nu lăsa urme.
joi, 15 februarie 2007
the sea
joi, 8 februarie 2007
una din zilele acelea, când
îţi dispare bricheta şi în timp ce o cauţi
îţi dispar ţigările. apoi până să ajungi la tutungerie
îţi dispare portofelul. Te opreşti în mijlocul drumului şi
ridici din sprâncene. Esti gata
să râzi să tragi o înjurătură
dar
după ce deschizi gura
îţi dispare cheful.
Te enervezi îţi pierzi răbdarea şi te întoci acasă
unde îţi regăseşti calmul
pentru o vreme nu faci nimic
nu ai nimic de făcut
cel mult te bucuri ca mai ai încă hârtie şi pixuri şi
te aşezi la masă. Te gândeşti să scrii o scrisoare către
o femeie cu ochii albaştri.
îţi dispar cuvintele.
old text 3
Exista o impresie destul de clar conturata in marea majoritatea a oamenilor, ca internetul este un loc in care oamenii nu sunt niciodata ei insisi. Ca ne mintim unii pe altii, ca ne ascundem sub masti credibile /incredibile, ca ne shimbam/dedublam, sau ne cenzuram aratand numai anumite parti… Nu am fost niciodata 100% de acord cu acest lucru. Nici 100% impotriva. Doar ca am zis mereu ca oamenii nu se schimba pe internet, ci, cel mult, devin ei insisi.
La adapostul camuflajului in virtual, ne exprimam liberi, suntem mai mult noi insine decat in real. Un om rau in real nu va fi unul bun in virtual. Iar pe internet nu exista legi clare, nici moralitate impusa de regulile nescrise ale societatii, asa ca toti pot deveni aici exact ce isi doresc sa devina, fara sa se simta ingraditi de bariere genul celor descrise anterior
Pe internet oamenii isi creeaza , - de fapt ne creeam - propriile reguli. Eu unul iau de la internet ceea ce vreau. Si dau internetului ceea ce vreau. Acelasi lucru il faci si tu cititorule. Pe internet te indrepti mai mult sau mai putin exact catre ceea ce cauti. Daca navighezi la intamplare, te opresti numai acolo unde regasesti ceva ce vrei sa vezi/stii. Nu stiu cati dintre noi stau pe internet fiindca nu au altceva mai bun de facut. Presupun ca marea majoritate isi urmareste totusi o tinta mai mult sau mai putin declarata. Esti pe site-ul U2 fiindca te intereseaza U2 . Nivelul interesului nu este cel care conteaza.(Iar asta e o alta discutie). Cred ca in general, urmarim lucrurile care prezinta interes la nivel personal, vizitam site-urile legate de pasiunile noastre, comunicam predominant cu oamenii care ne plac. Pe chat, pe irc exista canale care au puterea de a selecta prin nume doar anumite persoane. Sa spunem #poezie. E un canal in care se intalnesc oameni care citesc/scriu poezie . Simplu nu? Nu sunt foarte mari sansele ca un iubitor de manele sa intre pe acest canal.
Anyway , summing things up, internetul este viata secreta pe care nu avem curajul, ocazia, sau posibilitatea sa o traim in real. Iar daca o sa imi spuneti ca pe internet se exagereaza si se minte foarte mult am sa va rog sa fim seriosi. Cati dintre noi nu am descoperit vreodata ca partenerul de viata era un alt om decat cel pe care il credeam, sau ca prietenul pe care jurai ca il cunosti foarte bine a devenit de nerecunoscut. Pana si cunoasterea de sine beneficiaza pe internet. Eu unul reusesc sa ma surprind singur prin anumite reactii, decizii, lucruri spuse sau scrise pe net. Fiindca monitorul nu te priveste nicioadta in ochi. Iar netul este o forma excelenta de comunicare (poate una dintre cele mai reusite) dar nu este in nici un caz una completa. Ca dovada, acest weblog in care nu doar imi pastrez ideile, (chiar daca o fac intr-un mod public) ci incerc sa comunic cu cei care ma citesc. Dar in 99,9% din cazuri este vorba doar de un monolog. Eu stiu asta. Monologul meu este maniera in care inteleg sa ma adresez lumii (iubund , urand, soptind, urland , exprimand lumea asa cum o vad). Nu-ti place ce regasesti aici?Te salut din mers.
Daca tie nu-ti pasa , nu-mi pasa nici mie.
Otherwise, welcome back old silent friend. I missed you.
marți, 6 februarie 2007
old text 2
Zau ca nu inteleg ce e uneori cu mine si unele femei. Parca am o ceatza pe ochi, devin pentru ele un robotzel, o jucarie mecanica aproape de a fi redus la conditia de animalut docil de companie. Da draga, desigur draga, cum sa nu, imediat draga. La naiba, uneori fac si lucruri pe care in mod normal le evit. Bineinteles ca merita, sunt pentru ea. Pe dracu. Cine acorda vreodata atentie robotului de bucatarie?. Buna dimineata dragul meu toaster, cum ai dormit? Cum e curentul astazi? Haide sa iti dau doua felii de paine sexy sa le incalzesti. Ai grija sa nu le arzi! OK? Multumesc!Tzoc Tzoc..
Bleeeeaaah. Ea te observa numai daca iti incetezi actiunile de deservire sau daca le faci asa, fara motivare, si deci incorect.
Si apoi invariabil vine acel moment cand te saturi si deschizi ochii. Si fara sa inveti nimic, te hotarasti sa pleci mai departe, sa o slujesti pe alta. In urma ea bazaie, dar tu nu poti sa o consolezi, esti un robotel jucarie animalut care e programat sa faca altceva cu si pentru altcineva in acel moment. Ding ding! Your toast is ready! Your toast is ready! You’re toast.
luni, 5 februarie 2007
gheatza, frate!
Fraier, daca nu ma inseala subcultura generala vine de la "frei herr". Adica de la un barbat care tocmai a devenit al unei femei (logodnic), si care de fericire/disperare (discutabil) da de baut la toata lumea, se da in spectacol, scrie bloguri, stiu si eu ce nazdravanie mai face.